پمپئو:محدودیت زمانی برای تحریم تسلیحاتی ایران ضعف اصلی برجام است

وزیر خارجه آمریکا، داشتن زمان برای ممنوعیت تسلیحاتی ایران را ضعف اصلی برجام دانست و مدعی شد برای تمدید این ممنوعیت‌ها به موافقت هیچ کسی نیاز ندارند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۹ - ۲۶ تير ۱۳۹۹ - 2020 July 16
کد خبر: ۵۰۷۸۶

به گزارش راهبرد معاصر، مایک پمپئو عصر چهارشنبه در نشست باشگاه اقتصادی نیویورک این مطلب را در پاسخ به این سوال مطرح کرد که «به نظر من ایران اعتراف کرده است که در حال ساختن شهرهای موشکی است و دارای برنامه وسیله نقلیه فضایی است. ما می‌دانیم که آنها از دولت ونزوئلا نیز پشتیبانی کرده‌اند. تحریم در ماه اکتبر به پایان می رسد. به نظر شما در این پاییز برای تحریم‌های و ممنوعیت تسلیحاتی ایران چه پیش خواهد آمد؟»

 

وزیر خارجه آمریکا پاسخ داد: روز گذشته خبری درباره یک همکاری بین چین و ایران وجود داشت. به نظرم این خبر خود چیزهای زیادی درباره آنچه که پس از ۲۷ مهرماه رخ خواهد داد، می‌گوید وقتی که تحریم تسلیحاتی فعلی ایران که مانع خرید و فروش سیستم‌های تسلیحاتی ایران شده است، به پایان می‌رسد.

 

پمپئو با این ادعا که بسیار غم‌انگیز خواهد بود، ادامه داد: این یکی از نواقص محوری برجام بود که تنها پنج سال وقفه برای ایرانی که بزرگترین دولت حامی تروریسم و یکی از بزرگترین فروشندگان سلاح به بازیگران بد در گرداگرد جهان است، در نظر گرفت.

 

وی اضافه کرد: ما با شورای امنیت همکاری خواهیم کرد تا مطمئن شویم که ممنوعیت تسلیحاتی تمدید می‌شود. من مطمئن هستم که ما نتیجه خواهیم گرفت. معتقدم که همه ابزار مورد نیاز را داریم. امیدوارم که بتوانیم با دیپلماسی آن را حل کنیم.

 

وزیر خارجه آمریکا اظهار کرد: امیدوارم که پنج عضو دائم شورای امنیت را متقاعد کنیم که تمدید ممنوعیت تسلیحاتی ایران، کار درستی است. برای آنکه ممنوعیت تسلیحاتی را تا زمانی که جمهوری اسلامی ایران راه خود را تغییر دهد، نامحدود سازیم.

 

پمپئو گفت: حتی اگر نتوانیم آنها را متقاعد کنیم، مطمئن هستم ما مبنای قانونی و مسیری رو به جلو داریم. بنابراین ما می‌توانیم. همانگونه که رئیس جمهوری اوباما به ما یادآوری کرد «اعمال یکجانبه همه آن تحریم‌ها». ما به موافقت هیچ کسی نیاز نداریم.

 

وی افزود: من می‌توانم ۱۵ جمله مستقیم ازجان کری وزیر خارجه، وندی شرمن و باراک اوباما بیابم که به مردم آمریکا یادآوری می‌کند که ایالات متحده حق دارد به طور یکجانبه همه تحریم‌ها را بازگرداند اگر از رفتار جمهوری اسلامی ایران ناخشنود باشد.

 

وزیر خارجه آمریکا ادامه داد: به شما اطمینان می‌دهم که این دولت از رفتار ایران خشنود نیست و قصد داریم مطمئن شویم این ممنوعیت‌ تسلیحاتی در مهرماه پایان نمی‌یابد.

 

نمی‌گذاریم ایران و ونزوئلا همدیگر را نجات دهند

مجری برنامه پرسید: آیا می‌توانید کمی درباره نقش ایران در کشورهایی چون ونزوئلا توضیح دهید؟

 

پمپئو در جواب گفت: بله، آنها در حال تلاش برای فروش بنزین هستند. آنها در تلاشند تا منابع را به سمت آنها منتقل کنند. شرایط کشورهای تحت تحریم‌های شدید برای جابجایی پول در سراسر جهان بسیار دشوار است.

 

وی افزود: ما نقض تحریم‌ها را تا حد ممکن سخت کرده‌ایم. ما در تلاش هستیم تا این مجازات‌ها را هر چه بیشتر کارآمد کنیم. ما همیشه موفق نمی‌شویم، اما اطمینان دارم که هزینه‌های تجارت این دو کشور را بالا می‌بریم و این خطر را که آنها یکدیگر را نجات دهند، کاهش می‌دهیم.

 

روسیه در افغانستان

مجری برنامه پرسید: روز دوشنبه با سرگئی لاوروف درباره پرداخت پول آنها به طالبان برای حمله به سربازان آمریکایی صحبت کردید، آیا می‌توانید اطلاعات بیشتری بدهید؟

 

وی افزود: من در سه سال و نیم گذشته با روسیه و افغانستان از زمانی که در سیا بودم تا الان به عنوان وزیر خارجه گفت‌وگو کرده‌ام. تاریخ طولانی بین افغانستان و روسیه برای روسیه خیلی خوب نبوده است. آنها یک نتیجه بدی داشتند زمانی که مجاهدین با موفقیت آنها را خارج کردند و اکنون ما با آنها برای صلح و فرایند آشتی به خوبی همکاری داریم.

 

وزیر خارجه آمریکا مدعی شد این را فهمیده‌ایم که روسیه از نیروهای نیابتی خود در گرداگرد جهان استفاده کرده است و در افغانستان هم برای اهداف نابکارانه استفاده می‌کردند. ما هم همه تلاش خود را به کار گرفتیم تا مطمئن شویم جمع‌آوری مناسب اطلاعاتی داشته باشیم.

 

پمپئو با این ادعا که به تهدیدهای بازیگران خارجی پاسخ داده‌اند، ادامه داد: چه ایران و روسیه باشند و چه پاکستان و دیگر بازیگران غیردولتی خارجی که بودجه طالبان را تامین می‌کنند و آمریکایی‌ها را به خطر می‌اندازند.

 

وی اضافه کرد: از این رو، بله وقتی با وزیر خارجه لاوروف در دوشنبه صحبت کردم، من تعهدات او را به یادش آوردم. او در خصوصی همانگونه که علنی هم گفت، دخالت در این مساله را انکار کرد.

 

وزیر خارجه آمریکا با بیان این که دولت کشورش به خوبی این مساله را مدیریت کرده است، گفت: اطلاعاتی که داریم این است که همه سربازان، ملوانان و خلبانانمان ایمن هستند. ما هر خطری که بخواهد در افغانستان متوجه ما شود را از سوی هر کسی رصد می‌کنیم.

 

پمپئو افزود: ما برای آغاز گفت‌وگوهای داخلی افغان کار می‌کنیم که از این طریق می‌توانیم خطر متوجه آمریکایی‌هایی را که در افغانستان مستقر هستند، کاهش دهیم./ ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر